Baby kenkang

Nak tanya kalau tak bedung baby boleh kengkang ke? Bila bace tujuan bedung ibarat mcm baby dlm rahim kita. Entah lah org tua asyik cakap mcm tu#bantusharing #firstbaby #firstbaby

2 Các câu trả lời

Mitos je tu. Saya buat dek je orang lama kata kaki kengkang tu. 😅Diorang dah balik, kita buka la ikatan kaki anak tu. Seeloknya masa bedung, tak elok luruskan kaki anak sbb nanti kesan kat sendi antara pinggul dan peha. Jadi longgarkan atau tak perlu ikat bedung di kaki tu. Cuba kita berselimut ikat kaki, rimas tak? Nak gerak kaki pun susah 😂

2y trước

Betul itu lh

mitos boleh dengar dan tak perlu simpan dlm hati. masok telinga kanan dn keluar telinga kiri. anak sy, anak adik sy kami bedung sekejap masa dlm pantang je. tu pon baby xmau. alhamdulillah semua jalan xde kenkang pon awak.

2y trước

xpe awak. just dengar tp jgn simpan dlm hati. bedung ni nk elak baby dr rasa terkejut2 masa tido. dan nk bg baby rasa mcm suasana dlm rahim kita. 1st baby sy sekejap je dia bedung dulu. lepas tu xnk. sekarang usia baby dh setahun 10bulan. alhamdulillah dia berjalan mcm kita jalan je awak. xde kenkang. mcm 2nd baby sy skrg ni sy bedung tp xkuat, tu pon bendung time tido mlm sbb baby sy jenis terkjot2. package kalau terkjot tgn terangkat😅. sama mcm abg dia xsuka bedung. kalau bedung biasa tu dia nangis mcm kita buat dia.