Bersalin FPP Putrajaya

Nak tanya, kalau nak bersalin FPP Putrajaya, boleh ke buka buku pink di klinik swasta? Anyone boleh advise on this ke? #firsttiimemom

8 Các câu trả lời

Tiada masalah as long as ada buku pink. Hari jumaat, pkl 2.45 you boleh walk in ke klinik O&G hospital putrajaya. Selalunya 2.30 mcm tu que dah panjang, nanti masa nak drop buku pink nurse akan terus tanya pilih doctor apa sbb dia nak check availability based on our due date. Ada 3 choices of pakar, 1 je pakar wanita so mostly mmg akn pilih dia & slotnya mmg always full. After that diaorg akn buat briefing regarding fpp ni & kena sign form yg dia bagi. Diaorg akn panggil nama one by one, masa tu baru dia inform whether ada slot available ke tidak. Kalau ada dia terus bagi date appointment but to be save, before walk in better you make a call dulu tanya ada slot lagi tak for your edd so takdalah buat penat/buang masa in case slot dah full. Jgn tangguh or lambatkan booking, lagi cepat lagi high possibility utk dpt slot.

3mo trước

Anggaran cost fpp RM 3K - 6K tapi deposit mmg fixed RM 3K, kena bayar masa nak bersalin nanti pergi pac & ckp under fpp so masa registration tu kena bayar 3K. Walaupun dah secured slot fpp, mmg tak boleh bayar deposit awal. If total cost you deliver less than 3K, they’ll return your balance accordingly. Fpp tak boleh pakai GL, if company provide insurance for deliver boleh pay & claim later. Anyway, cost ni excluding payment utk appointment tau. Everytime check up kena bayar, different rate for weekdays & weekend.

boleh buka buku pink di klnik swasta..jnji jika nk bersalin fpp dkt putrajaya kena make appointment dkt sana tuk next chckup... dlm ms yg sm kena chck dgn o&g dkt sana..ada available date tak utk edd kita brsalin nnti.sblm register FPP , mcm sy dlu nk booked fpp xdpt sbb full booked jika lmbt booked..ms tu sy nya estimate due date bulan 7..tgk2 dorang punya booked dh smpai next year..xde slot tuk sy selit..last2 brsalin hsptl kerajaan tmpt lain + nk2 sy brsalin awal 34minggu.. .mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin

Boleh je.. Tapi kena pergi dengar taklimat dulu dekat hospital putrajaya.. Tuk fpp.. Sy pergi masa 4 bulan pregnant tu pun ada yg doktor dh penuh slot booking.. Tinggal semua doktor laki je.. Mmg kena g awal.. Nnti dia bgi Tarikh tuk dtg checkup n terus buat byrn deposit tpi biasanya 7 bulan ke atas dia bgi date tu dtg..

boleh buka buku mana2. sy buka buku swasta tpi kena booking awal utk fpp and make sure dh buat blood test and ada print out result blood test tu dlu bru boleh booking, kalau x nurse akan suruh balik.

setahu sy boleh je bukak buku mana2 tp hospital kena book awal. try call dulu. nanti dia tanya bila duedate, pilih tarikh 1st appointment kena cek kat situ dulu sblm bersalin

setahu sye fpp putrajaya kena book seawal kite bukak buku pink. lpstu kne ada chckup dgn doctor sana jgk.

try je pegi kt kaunter o&g.. hari jumaat.. klu dh penuh nnti nurse kt situ bgthu

No problem, asalkn ada buku pink