Cara simpan ebm

Nak tanya kalau kita pjj nak hantar stok susu dekat baby macam mana ya dari freezer tu berapa lama boleh tahan sepanjang perjalanan boleh bg pendapat 😉#firstbaby #seriusnanya #firstmom #bantusharing

1 Trả lời

cara nk bawak travel susu ebm. awak perlu sediakan barang2 ni 1) ice box (yg jenis polystrene boleh, yg jenis bekas tu pon boleh) 2) garam 3) ais batu layer bawah sekali lapik kain. kemudian susu ebm 1st layer. lepas siap susu. tabur ais batu. utk tutup 1st layer susu ebm td. kemudian tabur garam atas ais batu. fungsi garam utk lambatkan air batu cair. kemudian susun 2nd layer susu ebm. ulang step mcm tadi. sampai penuh. permukaan paling atas boleh tutup dkt kain. https://vt.tiktok.com/ZSLTvxNwq/

1y trước

alamak. segan kita. thank you awak. kita share sbb takut awak xpaham kita terang secara type🙈