Klinik O&g

Hi, nak tanya kalau kita dapat surat daripada kk untuk refer dengan o&g, kena pergi buat appointment dulu ke ya untuk dapat jumpa doctor? Atau datang2 tunjuk surat dah boleh jumpa doctor terus?

12 Các câu trả lời

selalunya ambil appointment dulu.. nanti br jumpa doc.. selalu kalau kk yg refer.. ibu yg berisiko ..contoh mcm. saya... buku merah sy tak der sticker hijau.. dlm kandungan 3 bulan dah sticker kuning... buku merah tu dah tebal ngalah buku novel da.. sebab appointment kk dgn o&g

mcm sy di Kedah, bawak surat refer KK tu ke O&G, bayar RM5, ambil nombor, tunggu & jumpa doktor terus. di negeri/hospital lain sy taktau. tp rasa prosedur lebih kurang, surat tu tunjuk kt kaunter & dari situ mereka bg arahan lain.

Sy aritu dktor kk dah bgi tarikh terus utk refer o&g... dktor kk tempat Sy Telefon hospital dlu utk dptkan tarikh...jadi Sy trus pegi ikut tarikh ditetapkan..

2y trước

sy br jumpa o&g 2hr lepas. doktor kk mmg telefon dulu hospital utk dptkan tarikh. sy terus pegi ikut tarikh smp hospital daftar seperti biasa je.

Kena dtg o&g pastu tunjuk surat yg dr bagi tu .. Nanti nurse o&g akan bgi date appointment yg baru . Tu pengalaman sy la .. ada hospital lain2.

kena bagi surat dulu, nnt dr situ baru tentukan bila jumpa Dr..jarang dapat jumpa Dr terus..

2y trước

biasa tak perlu daftar dan ambil nombor, boleh terus ke kaunter.. kalau di tempat saya ada bakul dekat kaunter tu untuk surat rujukan, letak je surat kat situ, tunggu nama kena panggil..

kena amik tarikh dlu dan tnjuk surat dri kk..mcm saya doktor time tu free jadi dia bgi jumpa time tu jgk.

Bawa surat tu ja,,bg d kaunter sana nnt diorang akn bawa jumpa terus atau kna bg temu janji baru,

sy aritu kk dh ckp kena pg utk bt amek date appointment dulu. walk in shj xperlu byr ape2 yg tu

samada kk dah call utk dptkn tarikh atau pn sendiri kena pg sana utk dptkn tarikh..

Kebiasaannya mmg ambik tarikh dulu melainkan kes2 emergency saja doc mai tgk terus