Untuk makanan baby 6m

Hi, nak tanya.. Kalau esok anak saya first makan.. Boleh saya tau banyak mana bubur tu dan berape titis evo perlu di titiskan ye? #pleasehelp #firstmom #firstbaby #ingintahu

5 Các câu trả lời

awal2 awak intro bubur ni baby xmkn byk pon. dlm 3@4 suap mcm tu ja. awak ada bekas cube ais tak? frozen kn beras dlm cube ais tu. nnt nk masak utk baby mudah. boleh cube dgn 1cube beras frozen dulu. evo cuba la setitis dulu. xperlu byk lg awak.

2y trước

Mcm sy buat beras frozen tu, sy ada masuk kan air sekali dlm ice cube tu. Jadi bila nk masak pon sekejap je dh siap.

Awl2 ni awk boleh cuba bgi bubur nasi kosong je , msk smpai btul2 lmbut , jngn trlalu kental , sbb baby bru blajr mkn biasany 2-3 suap je dia mkn 🤭🤭 , nnt dh 2-3 hri dh mula biasa dh tu , boleh bgi nstum juga

klau buat beras frozen, 1 kiub tu pun cukup/terlebih sbb awal2 mkn memang baby akan reject/luah/dsb sbb dia benda baru masuk dlm mulut. itu normal. evoo bg dlm 2titis pun cukup.

dear, dlm buku anak ada bhg pemakanan bby. situ ada tulis sukatan minyak ikt sudu teh. sis titis atas sudu tu ikt buku pon boleh.

Butter bubur kosong je dlu sis, ikut schedule maknn bayi . Klau buka buku pink kerajaan blh tgk kt belakang buku pink tu ☺️