Klinik Gigi

Nak tanya, kalau da 34 weeks boleh tak pergi klinik gigi utk buat tampal gigi.. ?

9 Các câu trả lời

Sy tampal gigi mase 32w.. pegi je klinik tanya k.. doc tau bleh ke tak bleh.. sy ritu tampalan lama tetibe tercabut mmg sakit giler la lubang tu.. giler tk tampal xleh nk mkn kot

Boleh je nak buat rawatan gigi time pregnant. Tp inform dulu kat dentist yg puan sdg pregnant. Mcm pengalaman sy dulu masa 1st trimester buat rawatan gigi dentist benarkan je..

5y trước

Cuci bila2 boleh..

Sy pernah baca kalau nak tampal gigi sebaiknya bila masuk trimester kedua. Tapi cuba rujuk terus dengan doktor, sebab sesetengah rawatan gigi bahaya time pregnant.

5y trước

Ok, terima kasih 💖

Setahu sy 4-6 blan better cek gg, nk tmpal smua..klu dh masuk trimester 3 doc x bg dah..tp ape2 pon blh tnya pd doc boleh ke x..

5y trước

Sama2

Boleh tapi inform kita pregnant. Tapi bab gigi ni bahaya sikit time pregnant. Better call klinik pergigian ntk minta pencerahan

5y trước

Ok, terima kasih 💖

Haritu doc cakap trimister ke 2 boleh. Trimister 1 dan 3 tak boleh

Setahu sy klau da msuk trimester 3 da xley..

5y trước

Sy tampal gigi mase 3rd trimester.. cabut yg tk boleh

lepas bsalin tu bru ble..

Cuba reffer dngn doktor...

5y trước

Ok, terima kasih 💖