Buku pink

Hi nak tanya, kalau bru 5weeks pregnant boleh terus pegi buka buku pink tak? Atau tgu lg

22 Các câu trả lời

Pergi sebelum weeks 12. kalau risau kan kandungan, boleh pergi bukak buku pink awal. Nanti senang KK boleh monitor condition baby and ibu. Saya pergi bukak buku pink ketika baby weeks 7. Jangan lupa ambil acid folic sementara belum bukak buku pink. Nanti dah bukak buku pink, ikut arahan Dr. di KK.

Kena call KK tmpat tinggal tetap awak . Setiap kk tak sama procedure mereka, utk anak sulung atau ada sejarah tak okey pda pregnancy sebelumnya mmang digalakkan buka awal. Ada yg seawal 5 weeks,ada yg 7-9 weeks,yg penting jgan lebih 12 weeks la..

Klu nak tahu.. Better call je kk berhampiran.. And jgn pegi klinik lgi.. Sbb musim covid ni bahaya.. For now just stay at home and jaga kandungan baik2.. Nnti bila dah reda covid ni.. Bru gi klinik

Boleh takde masalah buka awal,sy usia kandungan 7 minggu dah buka buku pink. Mengandung sebelum nie 14 minggu baru buka buku pink, jawabnya kena bebel dengan nurse sebab lambat.

Walkin or call kk dulu tanya. Kadang kena ada appointment utk bukak buku pink. Setiap kk prosedur lain lain. Lagi lagi kk yang handle banyak daerah..

Sis kena call kk dulu tanya. Macam kk dekat shah alam kena datang week 10 - week 12. Saya call terus nurse setkan appointment 😊

Patut dh blh. Tp.klu akk lah tgu pas habis tempoh berjaga2..last buat buku 12w..byk masa lg

Musim2 corona nie, better siss tunggu je smpai kandungan 10/11 week. #JustStayAtHome

Klau pengalaman sy, masuk 9weeks baru dapat buku pink. Stiap KK prosedure berbeza.

Sy dh 11week nk g bt buku pinj rase takut nk g kk...insyallah esok pegi buat