Kencing manis sebelum pregnant

Hi nak tanya. Kalau ada kencing manis dari sebelum pregnant macam mana nak bg tau nurse ya. Dan memang kita kena minum gula juga ke. Sebelum ni pregnant minum air gula 2 hari lepastu gugur sbb gula terlampau tggi. Sy takut kalini jd benda yg sama. Siapa ada pengalaman macam ni ya. #advicepls #bantusharing

3 Các câu trả lời

Bagi tahu jela nurse. Saya memang dah kencing manis sebelum pregnant lagi. Pastu tanya perlu tak saya minum air gula lagi? Atau just kena buat bsp je. Terus terang je. Tak payah takut-takut bagitahu dan tanya Puan. Nurse tak makan orang pun. 😅

aye skng mngdung ank kedua bru 5week.. ank sulung last week 32 gdm.. after 2 year kne dm2 sye ade tnye nurse.. klu btul kiter ade dm2 dn ade bukak buku NCD kt kk.. jd.. xperlu minum air gula lg.. sbb mmng dh ade dm

sis kna kawalkan pmakanan sis... kalau blh elakkan bnda manis...