Berat naik

Nak tanya kalau 3rd tri berat mmg senang nik mendadak ke? Saya timbang masa checkup naik 2 kg dalam 1 bulan selepas masuk 3rd trimester. Masa 1st tri, berat statik, 2nd tri berat naik sikit, bila 3rd je naik mendadak. Padahal makan sama je macam 2nd tri. Risau pulak nanti Dr cakap apa. #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

7 Các câu trả lời

Saya naik 2kg dlm masa 2 minggu 😅. Terkejut masa tgk tu. dlm hati duk pikir aku makan apa ni hahaha. Nasib la misi x marah. Dia ckp baik2, haa ibu naik byk sgt ni. Kena control portion makan. Jgn makan byk. Jgn mkn manis masin. Ingat takut kena darah tinggi. Jaga2 hujung trimister ni. Haa gitu la ayat misi

2y trước

Xde pulak suruh repeat mggt. Sbb dah 2x minum dan result ok

normal..haha..pdhl xde pun mkn byk...mkn mcm biase je..bile pegi kk kantoi lak naik berat...pastu 2hari skali kne cek bp & air kencing kt kk 🤭🤭 tu bkn berat kite tu...tu berat perut kite je tu 😆

2y trước

hahaha...tu dgn air ketuban lagi..🤣

sama laa cm sy...berat naik dekt 4kg dlm sbulan..rse cm mkn cm biase,,,tpi mgkin sbb sy suke mkn manis2 n kurang mnum air masak....

2y trước

bila dah last2 trimester ni kalau boleh nak telan semua 😁 sebab nanti dah bersalin lama pula kene tahan nafsu 😅😅

ok lg sbln naek 2kg, sy 2 minggu naek 2kg lg la tp doc soh pntau sndri tknan drah slang sehari smpai chekup akn dtg

saya masuk je 32 week berat trus naik,1kg tiap minggu,sebelum tu dr awal trimester naik 4kg je

2y trước

samalah. mudah je nak kan. nanti mula lah nurse tanya kenapa banyak naik.

sy pun, mendadak naik, now hampir 100kg walhal makan x seberapa

2y trước

takpe puan..nanti dah bersalin kita pulun turunkan berat

saya pun mcm tuh. skrg kena selang sehari g kk, 😌 .

2y trước

sama dengan saya ..