Mengidam durian

Nak tanya ibu2..suami ada beli durian 1 bekas byk..tp risau nak makan byk.bole ke sy mkan 4ulas hari2?😂

22 Các câu trả lời

Faham sgt perasaan tu. Sy preg 4 blan. Minggu lpas sgt teringin dan cari sampai jumpa😂. Beli sebekas ada dlm 7-8 ulas letak dlm peti. Hari2 sy makan sejuk2 seulas shja limitnya. Smpai 4 hari je rsa teringin tu lepastu dah xnk dh. Blh la buat rasa2 lepas rsa teringin. Tp nnti awk cover balik dgn minum air kosong yg bnyk ye.

penerimaan bdn lain2 sis..mcm sy,mmg feberet lh durian..tp x nak amik risiko..sbb tgk kt tiktok,ramai yg bersalin awal bila mkn durian ..so tahun ni,says goodbye tu durians..nk dpt sorang anak pon susah,ttc 3y.. nx year,pulun mkn durian lh

boleh makan..tp berpada..durian ni panas..nk2 skrng musim panas takut nnti bdn pns sgt d tmbh dgn cuaca pns..tkut nnti alami strok haba pula nnti..bhya..jd perlu berpada... jnji dpt lepas ngidam jdla.. mg dpmudahkan segalanya Allahuma amiin

boleh je makan sis. tgk pada badan. kalau pening lepas makan better stop selang sehari dua. kalau nak juga makan hari² sis makan la seulas dua je. durian ni tinggi kandungan gula

Saya pun teringin jugak makan durian. Makan lah 2 ulas... Org kata xpa durian panas, sekali badan anak panas sebab menyusu. Saya pun x pasti punca durian ke apa...cuma beringat ja la kalau menyusu baby

boleh je makan, tp berpada pada.. dan ikut pada penerimaan badan sendiri juga.. mcm sye 35weeks makan 3ulas je, esoknya baby kurang gerak terus warded n induce, lastly emergency ceaser..

Susah nak bg pandangan sbb badan lain2. Tp saya 2x dh prgnant mmg fav durian.. Smpai 3,4 biji saya tibai 😂 sbb saya x boleh makan ulas2 hidup jd tak Tenang.. Jgn tiru ye

3mo trước

sama sis .. 2 3 biji sekali hadap je tu ..fav teruk durian nii skrng third trimester ..xde masalah GDM alhamdulillah . tpi tu laa xpuas mln durian 😂

sye dlu mkn 3 ulas je pastu stop.. tyme tu da 2nd trimester.. skali tu je la mkn, xde la brulang2.. bab mkn nie susah nk ckp, ikut bdn la.. sye plak x berani nk amek risiko..

macam saya pon xberani nak mkn byk2. saya takot 😂 paling byk pon 4 ulas. pastu stop. kbtulan org skliling sy pon dpa xbg saya makan. tu nafsu boleh than tu 😆