Memang kena ka minum susu?? 😅

Nak tanya, ibu2 minum susu mengandung tk? Memang kena minum ka?sbb sy memang tk minum susu, bley tk suggest susu apa yg ok..??

28 Các câu trả lời

sye X minum pun sbb alahan susu lembu. sye ambik alternatif lain mcm soya, Susu kambing, yogurt n lain². skrg 37 weeks. ok je preggy dari awal tapi hujung² ni Hb low sye amalkan air jambu batu baru ok.

Perlu untuk perkembangan bayi dan tulang kita pun cepat rapuh masa pregnant ni. Kalau puan tak lalu minum susu boleh ambil pil calcium saya makan brand blackmores tapi consult dr dulu.

Sye amalkan susu rizqi rse mcm Aiscream mmg sdp🤤ibu yg xske susu bolh trai Sye pon mmg xske minum susu tpi sjak minum susu rizqi nie alhmdullah bolh telan 😊

2y trước

Alhmdullah sis lepas minum susu rizqi mual pening smue auto hilang Dan bertenaga.. Dan yg penting susu Nie jaga Kita pnye HB Dan GDM tau.. Sye bli kat agnt mamadil kt fb ada sis tekan je susu rizqi.

Saya tak minum pun 😂 dah 29w alhamdullillah takdak masalah hb ka apa ka . Cuma awai pregnant sangkut kencing kotoq and pembawa gbs tapi lani semua cun . Alhamdullillah

2y trước

ohhh. mcmtu. baik baik. terima kasih siss share🥰

saya minum susu ni sebab dari kakak2 dan adik mmg mnm susu ni utk elak baby jaudince skali dan milk booster masa menyusukan anak. selain tu ambl tablet kalsium blackmores

2y trước

Saya skrg tgh pregnant..kakak2 dan adik alhamdulilah berjaya bf smpai anak2 umr 2thn lbh

saya GDM...jadi dktor syor kan minum susu fresh...susu bantu pembentukan tulang baby...lebih elok susu biasa io susu coklat etc...

Saya minum susu good day & farm fresh kurma.. Dan saya ada makan juga calcium tablet sebab doc recommend kan

saya biasa amalkan susu HL coklat... sbb mmg bukan penggemar susu... HL coklat dahaja blh telan...

kalau tak minum susu, boleh je makan makanan sumber kalsium tinggi; daun kari

saya x bole masuk sejenis susu... rheda je la just minum air kosong