Balik Kampung

nak tanya ibu2 dlm ni. kalau 1st trimester kan bole ke berjalan jauh? sbb ingat nak balik kg beraya dari kemaman-johor. lepastu raya ketiga dari johor-hulu terengganu balik rumah mil. anggaran perjalanan dalam 5-7jam. bole bagi pendapat tak mcm mana? risau apa2 jadi dgn kandungan. 🥲#SeriusTanya #newmom

15 Các câu trả lời

Boleh jer, kalau sebelum ni pun memang takde sebarang masalah. Cuma bila jalan nnti tu, jangan lupa bawa pillow untuk support pinggang belakang. Jangan lupa jugak bawa minyak angin & plastik kalau sis alami alahan/morning sickness. Sekali sekala berhenti tepi jalan atau mana² laa untuk bagi stretching sikit tu badan

2mo trước

ohh terima kasih atas pendapat tu 🥰