pil chi kit teck aun

Nak tanya, ibu menyusu boleh tak ambil pil chi kit teck aun? Rasa senak je perut ne..

34 Các câu trả lời

Jangan ambil ubat atau supplement sebarangan ketika ibu mengandung atau menyusukan anak. Kadang-kadang kita ambil mudah pasal hal ni, tapi yang effectnya dekat anak. Haritu saya ada tanya kawan iaitu seorang nurse pasal Pil chi kit teck aun untuk ibu menyusu. Dia cakap better jangan , sebab ada ubat khusus utk ibu yang ada masalah cirit birit

Penyusuan bayi sewaktu pengambilan ubat oleh ibu kadang-kala boleh memudaratkan bayi. Bagi mengurangkan risiko bayi anda terdedah pada ubat-ubatan, anda haruslah berbincang dengan doktor ataupun ahli farmasi mengenai ubat berkenaan. Saya pernah ambil pil chi kit teck aun, sekali sahaja. Lepas tu anak mula sakit perut juga. Mungkin efek ubat tu kot

Jangan ambil ubat atau supplement sebarangan ketika ibu mengandung atau menyusukan anak. Kadang-kadang kita ambil mudah pasal hal ni, tapi yang effectnya dekat anak. Haritu saya ada tanya kawan iaitu seorang nurse pasal Pil chi kit teck aun untuk ibu menyusu. Dia cakap better jangan , sebab ada ubat khusus utk ibu yang ada masalah cirit birit

Pergi clinic sis! Bagitau nurse or sesapa lah yang in charge masa tu yang sis tengah breastfeed so takut nak ambil pil chi kit tech aun.. nanti dia akan bagi ubat yang sesuai untuk ibu menyusu... Diorang mmg tak sarankan ambil pil chi kit tech aun ni lagi-lagi ibu hamil and yang tengah menyusukan baby

Sis, saya ada baca dekat internet. Doktor n geng nurse tak bagi ambil ubat n pil chi kit teck aun ni sebabnya kurang sesuai. Mungkin sifat dia panas kot , kan dia pakai herba. Nanti jadi pape dekat baby, kesianlah. Apapun survey dulu betul-betul supaya awak n baby benar-benar sihat after telan ubat ni

Dulu ada pernah sekali makan ubat pil chi kit tech aun ni masa menyusukan anak. Time tu mmg tak tahan sangat dah so harapnya takde apa apa berlaku lah. Lepas dari tu bila ada baca cakap jangan ambil any ubat sebarangan terus lekat dlm kepala if sakit perut ke cirit-birit terus jumpa doc...

Pil chi kit teck aun ni famous dari zaman saya kecil sampai lah sekarang. By the way, saya selalu minum ni sis x kira mngandung atau anak mnyusu badan.. so far alhamdulillah anak saya ok je takda tunjuk masalah apa-apa. Yang penting lain orang , lain dia punya tindak balas kot.

Ni kalau pergi clinic tanya nurse ke apa boleh tak masa fully breastfeed nak ambik pil chi kit tech aun, confirm diatak bagi... dia akan bagi ubat lain untuk makan.. tak silap capsule ke apa tak ingat.. rendam dengan air then telan..mcm tu je.. so better pi clinic dulu