folic acid

Hi nak tanya folic acid ni sebenarnya kena ambil sebelum makan atau selepas makan? ada org suruh amek satu jam selepas makan, dan ada juga suruh amek setengah jam before makan pulak. Mana satu ya helpp 😅

2 Các câu trả lời

Boleh ambil sebelum atau selepas makan. Pagi @ petang pun boleh. Just konsisten time pengambilannya shj. Klu sis selalu ambil masa pagi esoknya juga mkn dlm waktu pagi.

bole mkn antara sebelum mkn or selepas makan..mana yg selesa