Hii. Ada soalan

Nak tanya, due date ibu2 ikut lmp atau scan? Sbb kalau ikut 1st scan dulu, 26/11. Scan kali kedua tadi, 17/11. Doctor decide utk ikut lmp, 10/11. Normal ke? Kalau tiada tanda beranak 10/11 nanti adakah saya akan kena induce?

5 Các câu trả lời

Saya kalau ikut lmp 4/11, tp ikut scan pertama 13/11, scan kedua lepas 2w pula 10/11. So doctor bagi tarikh ikut scan pertama iaitu 13/11 sebagai edd baru. So skrng ni setiap kali scan mmg tak jauh beza dari edd 13/11 ni .

1y trước

sis punya ukuran janin ikut scan juga ke?

saya ikut lmp 23 Nov tp scan 2 Dec, dr decided ikut tarikh scan 2 Dec. Kalau awak ada msalah kesihatan, diabetes ke darah tinggi ke baru kena induce sbb tak blh lbih dri tarikh due.

Ikut LMP. Nak tahu induce ke tak tengok perkembangan keadaan ibu dan kandungan, Jauh lg perjalanan. Jaga sihat jaga diri ya.

1y trước

oh camtu. tq atas jawapan nya 🫰🏻

last period bila

1y trước

scan swasta tu bulan lalu 17.11. scan d kk 10.11. saiz baby lari seminggu

Ikut dr ckp lmp