Bengkak susu

Nak tanya, dalam fasa newborn je ke selalu jdi bengkak susu? Time mlm mesti breast rasa berat sbb penuh susu

2 Các câu trả lời

Berapa kerap awak menyusu? Penyusuan waktu malam awak ada skip ke? Untuk penyusuan yang optimum, baby perlu habiskan setiap sesi 15min-30min. Maksudnya first session awak bagi sebelah kanan (15min-30min). Then next feeding schedule baby sebelah kiri pula (15min-30min). Bengkak susu bukannya terjadi dalam fasa newborn sahaja. Selagi awak breastfeeding baby, jika tak jaga jadual susu akan mudah kena bengkak susu. Contoh feeding schedule baby awak setiap 2 jam. Tapi ada satu masa awak terlewat lebih dari 2 jam, akan buat awak bengkak susu. Sebab breastmilk supply awak dah ikut demand setiap 2 jam perlu menyusu.

sy pun bb newborn..awk kerap mnyusu x wktu mlm..sy alhamdulillah bb selalu bgn nyusu n breast x sempat nk bengkak

12mo trước

Kerap je menyusu