Contraction tu macam mana ya?

Nak tanya contraction ni mcm mna? Saya skrng ni alami pinggang blakang, kiri kanan sakit dngan pinggul skali, smpai ke peha2 ni sakit dia. Perut pun mengeras je. Tp perut depan ke bawah perut xde pula sakit. Tanda2 lain mcm air ketuban pecah ke atau lendir darah xde. Tu false contraction ke? Skrng ni dah 39w. #firstbaby #firstmom UPDATED: Ni post lama ya tak pasti mcm mna post ni boleh up balik🤣 Saya dah selamat bersalin dah, baby pun nak masuk sebulan dah ni 😍.. TQ smua.

16 Các câu trả lời

Contraction ni rasa sakit yang buat awak macam cacing kepanasan. Nak duduk, sakit. Nak baring, sakit. Nak berdiri sakit. Kiranya takde apa yang boleh buat kurang rasa sakit tu. Semuanya serba tak kena.

contraction ni macam senggugut tapi version sakit gila , dia dtg pun kerap 5 minit sekali macam tu , makin lama makin lama sakit dia , tapi mmg rasa macam senggugut la sis

11mo trước

atas badan awak juga sis apa saya boleh cakap mmg lagi sakit tapi serupa macam senggugut , macam saya tak ambil epidural langsung tahan je la anggap macam senggugut je sakit tu dari perut tangkap ke pinggang sakitnya .

Sakit lebih pada sengugut...bila da kerap sakit..mcm cacing kite ni,,nk baring xkena,duk mngiring pon sakit,duk berdiri lagi sakit😂😂..bila keluar ank hilang sume sakit..

10mo trước

Ni post lama sbnarnya xtau knpa tiba2 up balik🤣 Saya dah selamat bersalin dah pun baby pun nak masuk sebulan dah hehe…

kalau pengalaman saya contraction tu rasa dia sakit macam kita nak pecah bawah tu. dalam masa yang sama kita auto meneran 😅

Awak pena rase senggugut? Lebih kurang cume contraction melampau sakit dari senggugut 😁

Sakit perut dgn pinggang serentak.