Tanda nak bersalin.

Hi, nak tanya.. cecair pink² mcm ni tanda nak bersalin ke? sy dah 38weeks lebih, due 15hb January. bangun pagi pantyliner basah n ada color pink sikit. Xpasti basah sbb terkencing ke atau air ketuban leaking.. skrg ni baby still ada gerak², perut rsa mcm memulas n kdg² sengugut tp dtg skejap². sy binggung sebab ada terbaca artikel mcm kat gambar ketiga tu,lendir merah jambu dgn lendir berdarah xsama ke? 1 hb ni appointment KK. kne pergi KK harini ke mcm mna? atau tggu lendir darah merah turun baru pergi hospital?? #firstbaby #firstmom

Tanda nak bersalin.
4 Các câu trả lời

Kalau sy, sy hidu bau tu. Kalau mcm bau amonia, tu air kencing. Kalau takda bau, tu ketuban. Better pegi terus. Kalau dh pecah air ketuban kena ke hospital cepat² dah.

saya tengah rasa benda yg sma.. senak sakit kat ari2 macam segugut.. mengeras kdg2.. tapi xdak ap2 tanda lagi lah yg trun... saya 37 week 3 day.. due 19 ni..

2y trước

aah btul tu sis..nk bgun dr tido pun susah..lagi2 nk tukar posisi mengiring ke kanan kiri..nk menangis rasa sakit tulang blkg tu ha...

better pergi hospital terus.

dah bersalin ke??