cecair keputihan

hi mommies, nak tnya bila dh masuk trismester 3 ni mmg akan keluar cecair keputihan ke ? tiap kali sy bngun pagi mesti basah pantyliner sy jdi confius air ketuban ke tak, tpi kalau air ketuban tkda bau kan ? pantyliner sy basah cuma bngun pagi je. #firstmom #ingintahu

7 Các câu trả lời

boleh refer nurse n DR masa check up nti..sy dr 1st trimester smpai bersalin mmg ad keputihan..bile check upenye gbs+..dh deliver kena stay wad 3ari 2mlm untuk Nurse n Dr monitor baby..alhamdulillah baby ok..nti refer DR ye..risau ad gbs je..sbb gbs ni pon bahaya bleh ragut nyawa baby

Saya 28w tepat tiba2 air mengalir dari faraj ke peha masa nak mandi dan selepas kencing. Jernih tak ada bau. terus ke PAC kena warded 2 malam doctor monitor alhamdulillah result keputihan & + GBS.. kalau air ketuban doc ckp kena bersalin dah..

doctor ckap kat saya, itu mmng akan trjadi kepada mom.. tpi klau teruk sngat tu kna jumpa doctor lh, takut ada mslah ...hope you okay mom

pnglman sy pulak mmg xda kluar air apa2..cuma kluar keputihan cair shja..bila dtg jumpa doc utk scan,Air ketuban semakin kurang..leaking...

5mo trước

keputihan tu mcm biasa sj sis..Cumanya keputihan tu mcm cair2 skit..dia xpejal..rsanya dia bercampur dgn keputihan tu kot..tu xperasan turun ngn air ketubn

Normal sis.Saya pun trimister ke3 camtu.Alhamdullilah takde gbs juga.Keputihan ada yg normal ada yg tak normal.So takyah risaulah..

5mo trước

Ada je keputihan putih yg tak gatal tp banyak then swab positive gbs. Banyakkan lagi reading

ya, third trimester memang keputihan selalunya makin banyak. tapi kalau risau apa2, next check up bagitau je nurse/doktor.

Dah check gbs?

5mo trước

Check gbs tu masa week berapa? Sebab gbs ni boleh jadi awal2 takda then tetiba ada esp hujung2 trimester. Try baca kt fb group ibu mengandung pasal gbs. Ada yg swab 34w negative, 36w positive. Kalau confident bukan air ketuban should be okay. Kalau was2 walk in kk. Positive gbs pun risiko juga kalau lambat on antibiotics