Bersalin hospital kerajaan

Nak tanya. Betul ke kalau sesiapa yg beranak dkt hospital kerajaan, walaupun boleh lahir secara natural birth still kena gunting and jahit? Mommies yg berpengalaman hospital kerajaan boleh share x?#bantujawab #firstmom

5 Các câu trả lời

Usually kalau dr dh nampak awk lemah and tak berapa pandai teran dia akan gunting lah. Usually jadi kat first time mom. Kalau taknak kena gunting awk kena bersedia mental fizikal lah and kena sentiasa alert.

lahir secara normal xkoyak dn x gunting conth masa teran tu jgn angkat bontot klu x koyak nti bila koyak kne la jahit memang misi gunting sbb da koyak .. klu xnk koyak jgn angkt bontot masa teran ..

sllu klo anak frst mmng dia gunting sikit depends pada ibu jugak ada yg x de koyakkn. mcm saya haritu ada koyak sikit then dia jahit sikit ja x bnyk mana pon.

dr tgk atas situasi mommy jgk . klau tgk mcm tk pndai meneran , baby tk kluar2 mmg akn digunting sikit mommy . tkut koyak

Sy aritu bersalin xde kene gunting tpi ade koyak laa jgk..Bby 3.8kg keluar.