Bayi 9 bulan tidak mahu menyusu

Hi. Nak tanya. Bayi saya 9 bulan dah. Tiba tiba dia mogok taknak menyusu botol. Padahal selama ni mmg menyusu botol. Dah bawa ke klinik doc check takda tonsil takda ear infection. Kalau sy letak air susu dlm botol straw dia xnak minum juga. Tp kalau dlm botol straw tu air biasa, dia minum. Cuma sekali minum x banyak. Botol susu pun dh tukar brand lain tetap reject. Dari MAM - Chicco - Tupperware - Pigeon suma dia xnak. Buntu dah.

3 Các câu trả lời

susu tu mengenyangkan, ada kalori.. air 0 tu 0kalori.. anak tak lapar la tu kalau dh doktor cek dia sihat je.. akan ada hari2 dia macam tu, ibu jaga la makan dia, letak susu dlm makanan, nk bagi calcium cukup kan

12mo trước

Thank you sis d atas penerangan ❤️

anak sye pun mcm tu sis.. tp xde la x mnum cuma slalu x hbes & gap pun da lme.. byk jgak susu tbuang mcm tu..

12mo trước

Betul sis. Pernah juga buat 1oz saja. Tak juga d minum. 🤣

nak tumbuh gg? ada buat oral stimulation tak?

10mo trước

sis .. anak saya macamni juga. makan nak. susu je tanak. kenapa ye? dan apa perlu dibuat?