Hi. Nak tanya. Baby saya sekarang 23 hari. Baby menyusu formula. Menyusu 2 auz 60ml. Bila buat 2su

Hi. Nak tanya. Baby saya sekarang 23 hari. Baby menyusu formula. Menyusu 2 auz 60ml. Bila buat 2auz baby macam tak cukup. Sedangkan usus baby boleh adapt 2auz sahaja. Boleh ke saya bancuh 4auz? Buntu

1 Trả lời

Jangan, risau nti sistem usus dia terganggu, bazir & bby jeluak. Naikkan sikit shj..2.5oz. Klu sy klu formula xckup, sy topap dgn bf. Alhamdulillah xde mslh.

2y trước

mcm 1st baby sy, menyusu mmg atas 3oz bru diam padahal usia blm smpai 2 minggu. tp anty sy yg nurse pesan tk boleh turutkn sgt sbb perut baby kecik lg. nti kesian perut baby. anty sy pesan just kerapkan susu dlm kuantiti sedikit. jgn bg banyak dlm 1 masa.