Bayi taknak makan

Hi, nak tanya. Baby saya 6month++, tapi dia kurang suka makan yg saya masak. Lagi suka makan biskut. Suap puree/bubur taknak langsung. Takpe ke baby 6m cuma minum susu dgn makan biskut je? Risau tak cukup zat baby saya #firstmom

7 Các câu trả lời

sbb biskut ada perisa kot,lidah baby dah terbiasa..try stop dulu biskut,offer puree/bubur hari2,dpt 2-3 suap sekali makan pun ok dah..biskut tu continue bila dah 7-8bulan..

Mula2 intro memang baby taknak sis, so memang kena sabar banyak2. Sy pun baby 8mo penat nak tukar2 resepi so baby tak jemu😂 biskut make sure yang takde sugar & salt tau

Puan boleh join hbfm kat fb or follow ig dr amalina 👇🏼 untuk belajar ilmu pemakanan baby ✌🏼☺️ https://instagram.com/amalina_mohd_daud?igshid=NmNmNjAwNzg=

sy cuma bg puree & bubur jer kalau biskut² baby tu sy start bg masa umur setahun k atas macam tu alhamdulilah ank sy xde masalah kurang berat bdn skarang dah 3 tahun

bg bbur tawar... nt dh boe month sye xingat.. bru blend kn bbur ngn syur.. next step bru ade ikn or daging ayam... step by step..

mmg x ckup zat tu klau bg biskut sj.. awal2 mkn ni, 2/3 sudu/suap tu dah cukup.

stop bg biskut..kene ajar makan bubur