pramatang

Nak tanya, baby lahir 36w5d kira pramatang ke?

15 Các câu trả lời

saya penah tnyn maslah ni dkt nurse..tp nurse ckp kalau berat bby awak dh smpai 3kg and cukup sifat kira dh cukup bulan..36minggu dh kira 9bulan....boleh dh bersalin doctr pun ckp gitu..

Prem...nanti dapat pen merah..sbb 36w5d..klo brat baby lebih 3kg..xpe..anak ke 4 sy..bsalin 36w.5d... Jadi prem..sbb berat 2.7kg..tahan la wad.monitor 48jam🤭🤭

Tidak setahu saya 36 37 w dah bayi dewse bukan pramatang lgi , kalau 35 kebawah baru dipanggil pramatang , ritu saya ade kena tahan wad nurse ckp mcm tu dekat saya

11mo trước

Yeke..Ank sy 36w 4dy doc kt pramatang..sptotnya 36w tu da 9bln ke da matang kn.

Cukup berat 3kg ok da tu...lg pun sblm melahir mesti diorg suntik utk matangkan Paru2.35w tu dah 9bulan.

Sbenarnya dh cukup je 9bln 36w, tp kalau kira minggu je tk cukup. Bby sya lahir 36w genap

mase anak sye ritu 36mngu 3ari die kire pramatang... 5thn dulu.. skg xtau laaa...

Ya. Awal sehari b4 37w pun dah di panggil pramatang.

Aah pramtng tp klo bby bert ok tkde mslh...

Pramatang tu.37 baru matang

Pramatang..37cukup bulan