Anak demam panas on off

Nak tanya ank sy baru ,skrg ni dia demam panas on off, 3bln10hari ada tak cara semulajadi utk kurangkan panas sebab sy takut nak bwk pergi hospital risau kena tahan ward ##ingintahu #firstmom #firstbaby

2 Các câu trả lời

klau suhu x tinggi sgt, lap2 kan bdn ngan kepala dy dgn air suam je dulu, buat 3x sehari, mlm pun sama. susukan lebih skit supaya dy byk kencing, haba keluar dr air kencing jugak. baju jgn pkaikan yg tebal2 sgt, jgn selimut, haba x keluar. klau melarat bwak gi klinik.

Better bawa jmp dktr. Ke kk pun boleh, xsemestinya ke hsptl. Better safe than sorry.