Bayi 5 bulan

Hi! Nak tanya, anak saya berusia 5bulan tapi belum pandai meniarap lagi. Normal ke? Saya stress bila orang selalu tanya anak dah pandai apa? Feel like down 😞 #firstbaby #pleasehelp

8 Các câu trả lời

Hi, I'm not sure about this. My baby 3 bulan pun tak pandai meniarap lagi. Kadang risau bika tengok anak kawan dah pandai meniarap yg sama umur. Apa2 pun, saya tetap positif anak saya mungkin belum lagi tiba waktu nya dan bg tummy time dkt anak sekerap yg mungkin. Pn pun kerapkan tummy time dgn anak. selagi Dr tak cakap apa2 should be okay. Doa bnyak2 n keep positive

Jangan risau puan.. Normal tu.. anak sy pun lepas masuk 6bulan baru dia blajar tuk meniarap.. kdg2 sy ajar dia untuk golek kan badan.. sebab pd pendapat sy, anak2 pun macam kita juga ada perasaan takut utk cuba benda baru.. mungkin puan biasakan dia, InsyaAllah hilang rasa takut/gayat tu.. dia akan cuba sndiri.. 😁

X perlu stress pon. Setiap budak level dia lain lain. Anak saya merangkak pon lambat tapi bile die start merangkak pon mcm umur dia 6 bulan. Tapi 10 bulan dah tahu jalan pulak. Kadang org tyn tu mungkin utk mulakan conversation. Just be positive all the time ye.

ank sy 6bln baru pndai meniarap .. jgn stress ye ibu .... setiap ank lain pkembangan .. ibu blh ajar ank meniarap ... jnji baby sihat

rileks...lain2 ank prkmbgn dia...mniarap slalu dlm range 3-6bulan...xde msalh puan...kdg2 bby berat ckit, jd susah nk niarap...

Tak perlu pon nk stress sbbnya perkembangan setiap anak lain lain sis

ank sy nk msuk 6 bulan bru pndai meniarap sis..

nrmal...