BAYI 10 HARI SELALU TIDUR

Hi.. nak tanya.. anak saya baru 10 hari.. tapi anak saya selalu tidur.. bangun 2-3 jam sekali untuk susu dan tukar diapers sahaja.. n kalau berjaga pun hanya berjaga dalam 5-10 minit dan kemudian sambung tidur.. soalan saya.. normal ker baby 10hari macam tu? . sebab mak mertua saya asyik bising saya bagi anak tidur jer.. pkul 8 pagi anak belum bangun dia bising.. maghrib anak tidur lagi pun dia bising.. . saya tiap hari stress pikir pasal anak asyik tidur ni sebab mak mertua duk suruh kejut baby.. jangan bagi tidur sangat.. #newmom #firstmom #waktutidurnewborn #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

5 Các câu trả lời

kalau takde jaundice normal je sis. baby baru lahir memang kuat tido. MIL saya pon macam tu selalu kacau waktu baby tido, sekali baby jadi tak cukup tido. bila baby tak cukup tido kita yang jadi mangsa😕😕 bagi susu setiap 2-3jam tu normal la tu. jangan lebih. kalau lebih tu memang kena kejut sebab takut baby lapar

dia ada jaundis tak?, kalau takda normal je, lagipun dia still minum susu juga. mcm saya dulu time pantang anak tak tidur ,tambah malam, kena bising juga. duk suggest itu ini la, nak bawa berubat la. so kt sini awak kena ignore ,org tua ni lain sikit. kalau kita layan, mmg stress, da tgh sakit lagi.

kalau xde jaundis, normal je.. at least dia still bangun minta susu, tukar pampers ok la tu. time dia tidur la time badan dan otak dia develop. kalau tak cukup tidur, kita yg dewasa pun blh jadi x betul, apalagi baby kita yg baru je lahir..

kalau takda jaundis normal je. syukur tau baby tido elok. ada mommy lain struggle nak tidokan anak, kejap² jaga. newborn mmg tido purata 16jam sehari. buat tak tau je mentua tu. ckp dr kata okay je

Suruh mak mertua tu plak tido. Bising je.