anak first

Nak tanya anak first klau jalan da buka dri smlm 1cm,ambik brape lgi utk cptkn bukaan jalan...contracion blom kuat

21 Các câu trả lời

Best nya yg lain bukaan 1cm esoknya dah bersalin..saya tiga hari lepas bukaan dah 1cm tapi tiada rasa sakit, hari ni masuk hari ke 4 dah..sempat lagi balik kmpg raya haji hari tu tapi still tak rase pape..dah byk jalan dah, buat kerja rumah kemas rumah..still tak rase sakit apa2

ats rezeki kot. Sy dl lambat masa anak 1st. Ketuban dah pecah,hmpir kering dh hari ke -2. Baru nak masuk ubat,terus bukak fully. Pengalaman bsalin anak no 3, banyakkan makan buah kurma dlm bil ganjil.

Sy ambil masa 3 hri sis.... Bukaan sngt lama tp menahan sakit tu, mmg rsa nyawa d hujung2 tanduk, sakit sgt dlm tmpoh 3hri tu tp bby xkluar2 asyk mengeras Dan sakit tramat

tak tentu mommy..sy dulu slalu turun naik tangga n bykkn mkn kurma..kalo mcm sy, admit wad jam 2.30pg..baru 2cm..4 ptg, 4cm..6 ptg, 7 cm..pastu bersalin..Alhamdulillah 😊

5y trước

Ok ke org preggy naik turun tgga? Sis amalkn kurma stiap pagi ke bt jus hri2?

Sy bru deliver bby 9/8 yg lepas. Ank first,cek bukaan jalan 1cm pkul 11 pg. Pkul 11mlm da 6cm . Pkul 2pg dliver bby haha cpt sgt rasanya masa tu brjalan

Sy sampai hosp 9pm bukaan 6cm, sampai pagi bukaan tak tambah. Last2 paksa push sbb tak tahan sakit😅 sykur 10am dah selamat melahirkan.

Waaa.. semoga lahir dgn smpurna.. setahu sy, 1 cm tu ambil masa 1 jam.. tapi tgk mommy juga la kn.. tdak semua sama..

Lau sye mse ank first dri 1cm nk full bkaan .. Sye g spital kul 3pgi,dlm kul 6ptg cmtu bru bsalin.

Mumy banyakkn jalan. InshaAllah. Klu dlu saya. Saya buat jalan itik. Bnyak jalan. Alhamdulillah.

5y trước

Semput juga. Kejap jalan. Penat. Dduk balik. Pastu jalan lagi. 😅

Sy 3cm 1pg(31jun) esok 1jun 7cm pkl11 pg melahirkan. Anak sy lahir bukaan 7cm sja😂