Scan dengan tarikh period lain .

Nak tanya , ada tak yang sama kes macam saya . Kalau ikut tarikh first period baby dah 10minggu . Tapi bila pergi scan doctor , baru 8 minggu . Dr minta datang lagi dua minggu untuk scan balik baby . Jadi saya tak buat buku pink lagi . Tapi takut pulak kalau ikutkan tarikh period tu dah nak masuk 12 minggu kalau follow tarikh scan dr . Jadi soalannye , perlu nasihat dr atau , terus buat buku pink sahaja ? #firstbaby #seriusnanya #bantusharing

8 Các câu trả lời

sama macam saya sis. ikut tarikh period sepatutnya 9w4d tapi bila scan 8w2d . doc kata normal kekadang lari sikit . InsyaAllah takde pape, kalau waktu scan baby okay. Semoga kita semua bakal mommy sihat&baby pun sihat. Aamiin 🫶🏻

normal tu .. scan kt swasta ke ? nnti klau bukak buku pink pun .. doc akn scan , tarikh klau lari sngat dgn tarikh period .. dia akan ikut tarikh scan .. bukak je buku pink , tarikh nnti klau ad prubahan doc akn tukar

Sama mcm sy spttnya skrng dah 12week, tapi skrng 10 week. So dah buka buku pink dah. Sbb xada masalah dri segi bleeding so dr suruh buka buku pink awal2..

1y trước

Ohhhhh . Baikkkk2 . Terimaaa kasihh ☺️ .

klau mse awak scan tu tkde masalah dh dgr jantung smue, bole je proceed buat buku pink..kdg² tarikh tu mmg akan lari sikit

Selalunya ni terjadi sbb period ibu irregular @ ibu bukan muda lagi. Jgn overthink & fikir yg baik2

sama mcm sy patut dh 8w2d bila scan keluar results jd 6w5d doktor ckp kena repeat scan after 2 week

12mo trước

as long as +/- 2 week it's normal dear... sis pn cmtu gak baby kcik 2 mggu dr bcaan LMP...

Saya pun sama. Sepatutnya 11 minggu tapi bila doktor scan baru 10 minggu.

saya pulak katanya 13 minggu tapi scan kata dekat 15 minggu dah