baby harini kurang aktif

hi nak tanya , Ada tak mcm saya ? saya dah 34 week. Baby harini mcm kurang aktif. Tapi bila baring ke kiri ke kanan. Rasa je dia gerak. Tapi bila duduk tak rasa. Kacau2 pun takmau dia gerak#ingintahu #firstmom #bantusharing

6 Các câu trả lời

bila baby makin besar, space dia dalam rahim tu makin sempit, akan rasa movement dia kurang kuat dari sebelum tu. dia takde timbuk tendang sangat dah, banyak pusing2 atau menggeliat mcm tu je. kalau sis rasa memang semacam, lain dari biasa, pergi je PAC tau. instinct ibu tu penting.

1mo trước

yep. apa2 pergerakan kita kira kecuali baby hiccup sebab hiccup tu involuntary movement.

saya 33weeks , tengah malam semalam dari 3am-5am perut mengeras 3-4 minit sekali, pastu pagi ni dari 9am-11:30am dia cuma gerak sekali je. minum sejuk, baring bangun semua tak gerak. sampai PAC buat ctg elok je dia gerak 😂 tapi alhamdulillah lah.

sebab padat kot saya pun cmtu jugak ,anak saya first tendang kuat betul ,kali ni anak saya besar sikit so padat sgt dia nak tendang ke nak pusing pun cm light2 je

Nurse sy dlu gtau klu dlm 2-3jam dia lngsung x gerak wlaupn kacau2 dia g hospital terus. Cara lain klu jarang gerak tp msih smpai 10 gerakn tu should be ok je.

sy pun klau nkcr gerk bby mmg kne bring ngiring . kdg je dpt rsa bila dduk.. bila ckup masa baring ad tendang bngun la blk🤣

Alert dengan pergerakan baby. Kalau tak cukup 10x segera ke PAC untuk pemeriksaan lanjut.