tak nak menyusu

Nak tanya ada tak ibu2 kat sini yang penah hadap situasi anak xnak menyusu..sampai kena paksa pon xnak.terpaksa tembak dengan picagari..tu pon yg tumpah dengan telan sama banyak..lepas tu anak tak aktif.maksudnya nak dengar dia menangis tu susah sangat2.kalau nangis pon just buat mimik muka n kua suara dalam 2saat je.lepas tu sambung tido.kalau tak tdo pon dia susah jgk nk bagi susu.masa dalam wad dulu dia nangis manjang plk kuat plk tu..sjk saya bagi guna picagari nak dengar dia menangis n lapar susu memg stakat nie xpernah.tp kalau direct feed dia jnis hisap laju je .tapi banyak brenti.kalau bia je tunggu dia bangun.alamatnya 5jam pon dia ok xnyusu...saya penat n stres sangat2.saya risau takot dia tak normal macam bayi lain sbb umo dia da 25hari...utk pengetahuan dia masih ada kuning.last check 130.

1 Trả lời

Dia demam tu la tak ada selera.tapi kena paksa juga la..dulu anak saya pun mcm tu..dia tak nak menyusu tapi sekarang dah ok...jaga pemakanan awak kalau awak bagi dia susu badan.stay strong yah..nanti ok baby awak tu.

5y trước

Almost 2weeks.tu pun i bagi dia mix susu badan dan susu formula.mandi baby 2kali 1hari.and jgn makan makanan berkuning macam kunyit ataupun halia..demam kuning ni lain sikit dari demam biasa.