Morning sickness

Hi all, nak tanya.. ada tak anyone yg hanya menghadapi morning sickness waktu ptg ke malam? Saya selalu rasa loya, kram tp bermula dlm pkl 6 ptg sehingga malam. Pagi2 xde la pula.

18 Các câu trả lời

laaaa.. sy ingatkan sy sorang je alami mcm ni, ada geng rupanya. 😂 Sama laa kita.. start ptg slow² mula rasa sebu dada, pastu mual + pening, pastu mlm muntah² lepas mkn.. dgn breastnya rase ngilu² geli gitu. Bila esokkannya elok pulak sampai la berulang balik ptg tu.. 😅

morning sickness ni tak kira pagi ke petang ke malam ke haha. mcm sya alahan teruk sis. skrg dh 6bulan cuma mual je tggal. perut mengeras sya akan mual. kdg2 nk merungut juga tntg alahan ni tpi takpelah ingt kat bby. nnti bby dh kluar hilang la tu kan? hehe

Morning sickness ni bukn bermakna morning tu time pagi je .. morning tu bermaksud awal trimester akn dpt alahan 😁 tu yg sy baca kt google .. so dy akn kne bile2 wktu sje di awal kehamilan 😊

Adaaaaaa! Petang petang baru rasa bloated nak muntah loya semua ada, baring duduk semua tak selesa 😅😂 mandi then tido selepas isyak, pagi fresh balik and repeat the cycle 😂 ♥️

Sy ingat lagi masa sy alahan,mmg dekat sebulan x lalu makan...baring saje...pastu pnah trbaca makan pil veloxin utk ibu mengandung.. alhamdulillah bru ok...ada selera mkan sikit Dan tenaga...

Saya pun sama. Alahan waktu malam time nak tidur. Mual2. Nak muntah.. Memang sensitive sangat dengan bau2an. Apalagi yang wangi huhu.. Terasa menusuk. Busuk betulll

saya. pagi segar bugar. bila petang je package sakit pinggang, mulut pahit, kdg2 rasa sakit kepala rasa nk demam. solution: after isyak je sy terus tdo 🤣

Hehe normal sis.. Kalau diingatkan saya dulu, ya Allah sepanjang hari ya. Memang melepet jela 😓 Stay strong sis!

Ya sis.. normal la tu.. sy masa masuk 6minggu smp 12 minggu camtu, mmg start ptg smpai ke malam.. lembik badan..

saya minggu lepas loya time malam, makan apa pun tk masuk. tapi minggu ni dia pergi ke siang pulak 😂