Anak 2tahun masih kuat breastfeeding

Nak tanya, ada tak anak² yg dh 2 tahun, tapi masih kuat menyusu badan? Dia tido pn smbil menyusu. Kalu dh lepas, x smpai stengah jam die nk menyusu lg. Kalu nk die nap 2 jam, blh d katakn hmpir 2 jam la duk menepek dgn die. Kiranya nk buat kerja time die tido, mmg x blh la. Siang mahupun malam. Dh byk kali try bg botol & puting, die xnk.

2 Các câu trả lời

Saya rasa anak awak more to mengempeng. Anak tak mahir nak tidur dengan sendiri. So alat untuk bantu dia tidur ialah mengempeng. Anak masih co-sleeping atau tidur di bilik sendiri? Awak belajar lah sleep training dengan baby language (FB/IG). Anak saya 2y7m pun still breastfeeding, sekarang takde masalah untuk tidur sendiri dah. Sebelum ni sama macam anak awak. Nak kena mengempeng dulu baru boleh tidur.

2t trước

@MHHmummy, ya betul. Most welcome 🌹

anak Sy pun kuat mengempeng. tapi anak Sy baru 6 bulan nak masuk 7 bulan. semua kerja tak boleh buat 😭