Zincofer

Nak tanya.. ada ibu2 yg makan zincofer x? Bole share cara nk makan ubat ni dgn betul ?.. sbb dah 3 hari makan mesti akan muntah lepas 2 jam mcm tu.. mmg tiap kali makan ubat dgn jus oren.. cuma sblm ni makan obimin je.. tp checkup hari tu nurse suruh makan zincofer pula sbb Hb turun ke 11.8 ?

Zincofer
119 Các câu trả lời

Makan zincofer sebelom tido... Sy mkn cmtu alhamdulillah xmuntah...

sy x mkn langsung ubat kk bgi walau hb low 😆 skarang mkn iron tablet je ..

Saya pn muntah selepas 2 jam makan ubat ni.. Sib baik nurse ganti obimin,ok daa

saya mule2 mkn mmg muntah da lame2 tak muntah da sebab ubat tu da sesuai

Hari2 sblum tidur,. Sy ambil dgn jus delima/pati sunquit tanpa gula.

Makan sebelum tidur. Tapi pastikan 2 jam selepas makan/ minum susu

Hi..I ambik ubat ni selang sehari dan 1 jam selepas makan..

Makan 2 jam lepas makan nasi, atau 30 minit sebelom makan nasi.

Baru cuba makan harini.. tak sampai setengah jam muntah..

Makan sebelum tidur. Dah lepas makan zincofer tu, terus tidur.