8w pregnancy sickness

Nak tanya 8w1d pregnant mmg akan asyik muntah? Saya jarang dpt morning sickness slalu muntah time petang ke malam.tiap malam je perut kembung n lapar tp bila makan muntah balik.adakah baby saya masih okey?

2 Các câu trả lời

Selalunya 1st trimester akan start alahan mabuk ni. Dan ada yg kena waktu malam je. Kalau muntah tu mcm kdg kdg dan tk teruk sgt, insyaAllah kandungan okay klu mkn dan folic acid still diambil mcm biasa. Air pun kena minum lebih byk dr biasa. Cuma klu risau blh refer doktor, jelaskan muntah berapa kali sehari, ada sakit perut ke apa etc. Ada yg muntah teruk sgt sampai tekak berdarah, dehydrated dan perlu masuk wad. Apa apa pun puan blh monitor dulu

normal sis.. Xsemestiny morning sickness nie pagi aje,Tengahari n malam pun dikira morning sickness jugaa..Kalau alahan teruk sangat bolee refer doc ye mungkin doc bolee bagi ubat yang sesuai..