due 4/4 tp belum ad tanda lg

nak tanya 39mggu masih xde tanda nk bslin lg normal ke. . tp dh kerap sakit² . . bila jln je skit sgt kat bwah. . pastu kerap cirit birit dah. . perlu ke g hosptal

14 Các câu trả lời

sy bersalin haritu 2hari sebelum due. pagi tu sakit perut macam memulas so pergi tandas tp xkluar apa pun. bila dh keluar tandas dtg balik rasa memulas tu sampai kan sakit sangat pinggang rupanya tu contraction. lps tu terus pergi hospital. masa check bukaan tu dah 2cm lps tu ada show. xlama lps tu ketuban pecah n contraction makin kuat xsampai 30 minit dah 4cm. sy kena refer ke HUSM sbb fetal distress katanya tunggu dari pukul 9 lebih pukul 11 bru ambulance dtg. 30 minit dalam ambulance utk sampai ke HUSM masuk je LR dr terus gunting n suruh teran. masa tu xtahu dh berapa cm bukaan tp dr yg naik ambulance dgn sy tu bgtau dapat je LR tu dh blh bersalin. 2kali teran je dh selamat bersalin bby boy. now bby dah sebulan lebih. nasihat sy setiap kali contraction tu teran je sakit pun makin kurang pastu kawal pernafasan, banyakkan zikir. teran masa sakit je tau. pastu jgn menjerit bazirkan tenaga je. tp sy byk menjerit setiap kali contraction sbb xleh tahan sampai gigil badan. Alhamdulillah byk jerit pun sy masih gagah blh teran sbb sakit tu kuat sgt. pastu bg yg tgh nervous nak bersalin, jangan risau tau enjoy your moment sbb bila bby dah keluar mmg hilang segala rasa sakit tu. luka kena gunting xrasa, sakit contraction hilang terus cuma kena jahit tu yg ngilu. sy dh la naik ambulance sakit contraction dgn pinggang xleh nk ckp dgn bergegarnya dlm ambulance tu. nnti dh berpantang mesti akan teringat moment bersalin tu. setiap org berbeza pengalaman 😘

eh due date kita sama laa 😄 sya setakat ni perut cuma kerap mengeras, bhgn pangkal pelvis mmg pedih sgt bila berdiri or berjalan.. kena ampuh perut bru ok sikit.. pinggang dan pinggul pun ngilu2 je.. bru je jalan2 td beli brg dapur, saja nk exercise. selagi x keluar lendir/darah or air.. sya x ke hosp lg 1/4 ni ada appointment lg dgn doc . huhu . sya harap2 je x overdue .

3y trước

aamiin yra 🤲🏻 semoga dipermudahkan utk awak jg.. tuelaa psl, kdg tido mlm pun x lena sbb neves tue.. huhu

Saya yang due date 2/4 ni pun tak de tanda nak bersalin lagi awak. Tapi masih boleh berjalan lagi. Tpi mengah and berat jugak la bawak perut ni. 😅 Tapi asyik mengeras, sakit bawah and kadang je rasa mcm senggugut tu datang tapi tak kerap. Saya gdm on diet, by 2/4 ni kena jugak paksa bersalin. Moga urusan kita yang bakal melahirkan anak dipermudahkan & kurang rasa kesakitan. 🤍

3y trước

sama mcm saya.. due date 2/4 ni ... 1/4 trpksa masuk hospital dah sbb gdm jugak...semoga dipermudhkan urusan😊

Due date 4 April juga. Selamat bersalin 25 March. 3.30pm start contractions masatu tengah berjalan2 di pasar. Sebelum ke pasar 'bersama' suami dulu🤭tak dsangka lepas tu bersalin. Ke hospital jam 5pm check jalan 5cm terus, selang berapa jam terus ke 10cm 8pm baby selamat keluar 🥰 jadi kerap lah bersama suami and lama2 sikit #firstbaby

sy branak awl 8 hari .. due date 18/3 to branak 10/3 .. tnda awl kluar drh lps tuu sy start sakit contraction pkul 5.30 pg .. pergi hospital dlm pkul 7 pg .. kul 9 pg dh brsalin .. syukur Allah prmudahkan sakit xlama dan xsakit branak

sama la, due 4/4 ni, 3/4 ni kena serah diri kat hosp sbb gdm on diet. perut kerap mengeras je, kat bawah pun sakit2 dah. moga urusan bersalin kita di permudahkan 🤲😊

3y trước

Aminnn smoga dprmudahkan ursan kte bslin. . sme la skrg dh skit² dkt bwah perut. .nk bgun pon sakit

sy due 29/4 tp skrunk pon dah rasa contraction main² , bhgian pelvic pon dah sakit, bahagian bawah pon sme, kerap kencing, sy harap dpt beranak cukup bulan 😅

3y trước

wahh alhamdulillah, semoga urusan sis dipermudahkan dan selamat semuanya, tahniah sis 🥰

normal kod sis .. sy ngam tarikh 21/11 due .. mlm tuh haa bru rasa skit , smpi spital branak , skit 3 jam jee ..

sama la 4/4.. risau jgk xde tanda2 lg nk bersalin ...kerap sakit2 jer seminggu ni

3y trước

kan. . cntrtion tu ada dtg tp blum kerap kn. . tanda xde pon lg. . kang g hspital tkut kte plk kne bebel sbb dtg xde apa² 😂 tp ble scan kple bby mmg dh dekat laluan . . cme tanda tu xmuncul tbe 😆

pergi hosp sis..check dgn dokter..semoga Selamat semuanya..