Cara tegur org suka suap anak orang makan

Hi, nak meluahkan and nak minta pendapat korang . Anak saya baru 4m nak masuk 5m lagi beberapa minggu. Tapi mak saya, mak kandung saya suka suapkan makanan kt anak saya. Suap strawberry la, air kelapa la, kuah bihun sup la. Saya dah pernah ckp kt mak saya, jangan. Dia dengan jawapan dia ' kau tu hidup je sampai skrg aku besarkan' hmm saya diam je kalau dia ckp mcm tu.. nak jawab apa lagi kan... banyak lagi dia pernah suapkan. Hari ni kuih apam. Walaupun secubit je still anak saya belum 6 month nak makan apa apa.. Hari tu masa suap bihun sup, anak saya cirit birit seminggu.. saya dah bagitahu dah dia tapi dia still anggap bukan sebab bihun yg dia suap tapi sebab saya salah makan. Padahal saya okay je sihat je.. kalau boleh mmg nak elakkan sangat jumpa mak, tapi pernah seminggu saya tk dtg.. dia pula datang rumah saya.. saya risau sangat anak saya.. sedangkan air suam pun bby bawah 6m tk boleh minum. Ini kan pula, air kelapa. Strawbbery, kuah bihun sup, kuih apam. :(( nak tengking lebih lebih mak sendiri, bukan mak mertua ke mak angkat ke... And nak tanya korang, ada ke yang hadapi mcm saya rasa ni.. baby korang okay ke :(( takpa ke suap bby bawah 6m mcm mcm 🥲🥲 bby tk sakit ke 🥲🥲

2 Các câu trả lời

sama mcm saya dh bnyak kali ckp jgn suap mcm2 tp tetap suap jugak katanya kesian dia lapar 🥴

1y trước

Sabar jelaaa.. skrg ni saya cuba elakkan balik rumah parents je smpai anak dah boleh makan.. ni nak raya, risau sangat. Kena 24jam pegang anak.