Takut, risau dan sedih..

Just nak luah perasaan. Saya esok nak masuk 36 weeks dah. Sepanjang pregnancy ni saya penuh dgn kerisauan. Risau keadaan baby la, risau ketahanan badan saya la. Bila dengar cerita pasal orang lain yg sedih2, berganda risau saya. Saya risau sampai kadang2 menangis. Mula2 saya menangis depan husband tapi lama2 saya kesian kat dia sebab tgk dia jadi sedih. So sekarang kalau saya menangis saya tak tunjuk kat dia. Nak dekat due ni saya makin takut. Hari2 saya doa pada Allah untk mudahkan saya bersalin dan anak saya selamat dilahirkan. Sesiapa yg baca ni, tolong doakan urusan kita yg nak bersalin ni dipermudahkan ya? ☺️☺️

26 Các câu trả lời

Stgh ibu mengandung ada penyakit anxiety. Sy rasa awk salah seorang. Sy ada tips cara nk hindari: 1. Elak membaca sesuatu yg negatif 2. Byk kan berzikir 3. Dgr music yg menenangkan 4. Paksa ubah Mindset diri utk selalu berkata2 sesuatu yg positif shj. 5. Selalu dgr motivational talk 6. Ambil angin di taman2, melihat langit, pantai, pokok2. Sebaiknya berkaki ayam. Teknik (grounding) ialah membumikan ion atau aura negatif dlm badan ke bumi. 7. Melakukan teknik pernafasan + bermeditasi

Semoga dipermudahkan sis. Sy pun sama, rasa takut tu mmg xdpt nak elak. Tapi demi baby kena kuatkan diri sentiasa paksakan diri utk fikir positif. Satu je dear, sebesar mana pun perasaaan takut kita tu, besar lagi kasih syg Allah kat kita. InsyaAllah, serahkan segalanya kepada Allah & setiap kali timbul rasa takut cepat2 kita cakap dgn Allah ttg kerisauan kita & doakan segalanya baik2 saja . Dia Maha mendengar.

jgn risau ye sis..insha allah dipermudahkn waktu berslin nnti..yg penting sis kena tenang sekarang..jgn bnyk fikir & fikir yg happy2 je..percylah kata sy..sbb sy juge pernh menglmi sm mcm situasi sis ni..

Sy pun risau jgk ni... 19hb ni kena Bersalin awal faktor gdm.. Risau takut tu jgn ckp lah.. Sy cuba x nk fikir semua tu... Sy cuma nk happy je... Semoga kite semua dimudahkan bersalin nt... Kite kena kuat...

Insyaallah sis, moga dipermudahkan urusan bersalin ya. Rabbi Yassir Wala Tuassir 🙂✌🏻 Doakan saya juga walaupun 3 bulan lagi (bulan Dec) 🥰 nervous jugak walaupun anak yang ke-2 🤭

amin. semoga urusan sis dipermudahkan. saya pn dulu sedih sis. tp suami la penguat saya. hari2 saya mnx dia bg kata semangat. Insya-Allah sis. smue selamat

Jgn fikir sgt nanti awak bertambah2 risau..xelok nggis sian bby pon sedih jugak.. Jgn risau k doa je byk2 smga semuanya dipermudahkan amin..

semoga kita sama sama dipermudahkan untuk bersalin nanti aamiin. doa yang baik baik je sis, ingat kena kuat demi anak ❤️

Semoga dimudahkan sis.. yg sedih2 tu cerita org lain.. byk2 la doa..smg cerita sis happy je

Semoga urusan sis dipermudahkan. Jangan stress² ye. Takbaik untuk baby.