Baby Setahun Taknak Makan

Hi mumy mumy , Anak I dah setahun 2 bulan tapi bubur nasi ke nasi ke semua dia taknak makan . Mumy mumy boleh sharekan tak bahaya kalau baby nak minum susu badan sahaja instead of makan .

2 Các câu trả lời

Maaf tanya ya. Selain nasi apa lagi yang Puan pernah masak untuk anak? Buah anak makan tak? Dah cuba buat finger food (nugget, pancake, biscuit, etc) ? Pasta pun anak tak mahu ke? Tak pasti nak kata bahaya atau tidak, cumanya anak umur setahun disarankan untuk mengambil makanan lengkap. Jika tidak akan mengganggu tumbesaran dan kurang nutrisi untuk anak.

1y trước

Hi sis Nana , buah anak i makan tapi tak banyak . Contoh kalau buah honeydew or apple dia makan cam sehiris je lepastu taknak dah . Finger food pernah buat and pancake sama juga dia makan sikit then selebihnya main main je . Pasta belum try sis .

hmmm cuba sis try buat food art.. kot kot mana tau dia seronok nak makan tengok menarik... tapi leceh la skit sebab kene spend time buat.. if nak la.. kat youtube banyak food art utk tarik perhatian todler makan... kene rajin skit la😄... todler ni kan artistik skit.. 😄😄😄..

1y trước

thank you sis Aimy . will try haha