Anak tak pemakan

Hi semua, nak tanya.. anak saya 1y1m tak pandai makan nasi/nasi lembik.. dia nak makan bubur.. tu pun 7-8 suap saja.. tak apa ke? Tgk anak org, pandai makan nasi.. mumy taktau nak buat apa.. helpp

5 Các câu trả lời

Start intro finger food. Xpun buat rice ball. Nnti lama2 payah kalau xnak tekstur kasar.. Anak buah saya smpai umur 2 tahun mkn blended, sbb mak nya tak tukar tekstur dr awal lagi..

Mungkin puan boleh cuba ajarkan anak makan finger food untuk dia rasa pelbagai jenis tekstur makanan. InsyaAllah slow2 nanti dia boleh terima😊

pelbagaikan makanan baby. boleh je bg selain nasi mcm pasta/mee/roti dll. tgk baby terima x. ikutkan 7-8 suap tu ok jugak drpd terus reject

mommy boleh cuba Izzly food utk baby www.wasap.my/60129876070/izzly

ok je asal dia mkn..bg lah buah,sayur,mi,roti