Tips cepatkan baby keluar

Hi mummys.. sy dh 39weeks 3 days dh tapi baby masih seronok lagi dlm perot. Puas pujuk baby dah ajak keluar, mcm2 cara dh buat.. mkn nenas, exercise, berjalan sana sni, bersama dgn suami, baca doa2 khusus untk baby cpt keluar tapi still xde tanda apa2 pun. Kalau boleh nak dia keluar before due sbb sy gdm on dc. Lau bby masih lg xnk keluar, mesti nanti kena induce. Ramai ckp induce tu sakit. Tu buat saya takot pikir mcm2 tu. Ibu2 ada tips lain x untuk cepatkan bukaan bg bby cepat2 keluar. 😔 #pleasehelp

1 Trả lời

Baby nk bgi ibu puas makan n buat aktiviti dlu tu sebelum bersalin. 😚 jangan stress2 yaa ibu. btw boleh buat squat, jalan itik, bounce atas gym ball. dduk mengabgkang sambil tepu paha rapat ke tepi dada. tang posisi 🙏🏻 sambil practice breathing. inshallah