33weeks 5day

Hi mummy? Biasa mgu ke brapa bru ada air susu?Sbb nurse ckp sptutnya dh ada dh air susu dh msok mgu ke 33..Sy punya blm ada lagi.. #1stpregnancy#

14 Các câu trả lời

sebelum bersalin,akan keluar colestrum..sejenis cecair pekat,cecair ni start ad masuk bulan kelapan pregnancy..selepas melahirkan day one and 2 still lg ad colestrum sampai habis tu bru kluar susu..kene picit kalau x bengkak susu sbb colestrum xkluar..dia akan jd semakin cair hingga kluar susu..biasanya first pregnancy memg susu lewat keluar..lepas ad anak 2 bru susu ad awal semasa pregnancy..colestrum jgn pam ya sbb akan menyebabkan contraction,mesti picit saja

saya masa 6 bulan susu dah keluar. sis kalau nak tahu ada susu ke tak cuba sis picit dekat area puting yg berwarna coklat tu , bukan picit kat puting. susu tu keluar tapi warna dia macam kuning kuning sikit . tu susu permulaan untuk baby isap nanti sbb banyak khasiat n bagus untuk baby 😄

sye dlu dpm 5bulan dah ade susu .means picit kat puting skit,pastu tgok klau ade kluar color kuning pekat tu is susu laaa ..kepala susu .itu baik utk baby isap sb byk zat,n lepas tu bru jadi susu putih .

Rasanya susu dah ada. Dia akan keluar Sejurus baby lahir. Ada orang yg keluar time pregnant. Kalau tak keluar waktu baby lahir tu kena mengurut/sikat susu. InsyaAllah nanti adalah susu

Mcm sye umur kandungan 4bln dh ade air susu yg jerni bila kandungan masuk 30weeks air susu jerni tu bcmpur dgn air susu yg putih pekat tu...

Susu x semstinya warna putih sis. Cba sisi picit² breast sis, klo ade air jernih kluar or yellowish, meaning sis da ade susu..

5y trước

Ada try picit sis,tp xda pa2 pun kluar😅Ka nk picit kuat sikit..sbb mula rsa geli juga picit..🤭

Masa kandungan saya 31 minggu,payudara saya dh kluar susu😅 skrg dh masuk 34 minggu,air susu tu makin bnyak pula😅

Sy da 33 weeks pun x ada keluar susu lg, org kata yg ada time da bersalin or lepas urut baru ada air susu.

Mcm sy....lepas bersalin bru air susu keluar....selepas berurut dgn bidan makin meriah susu saya....

Sy msk 37 mnggu baru ada jernih kekuningn tp x bnyk la bila picit tu.. Lain org lain agknye sis..

5y trước

Tu susu awal tu..kolostrum..