folid acid

Hi mummy2... sy pregnant da 11mnggu.. tp kk lngsung xbg pape ubat pun.. bile sy bce at dlm apps ni rmai yg ckp kne amik folid acid tuk awl2 pregnant so blm trlmbt ke tuk sy beli folid acid at farmasi? #FirstTime

25 Các câu trả lời

kdang nurse terlupa tu, mcm sy first p klinik dia lupa bgi ubat2 mujurlah masa tu sy mmang ada folic acid beli dri farmasi, second klinik nurse tanya ada minum ubat yg d bagi ke? sbb hb sy turun skit. sy blurr kejap hahaha ye lah first time pregnant mnalah kita tau bila start ambil ubat tambah darah n so on tu.

Hi! Patutnya KK bagi folic acid dah. Mungkin lupa tu. takpe. Awak ambil initiative sndiri, beli kt farmasi ya. Cari yg 5mg punya. Awal2 jgn buat kerja2 berat, angkat2 berat pun jangan tau. Take care! Semoga dipermudahkan! 😊

First checkup dulu sy pon xdpt ubat yg specific untk folic acid sbb dokter bg obimin dalam tu semua dh cukup termasuk skali folic acid...dpt satu je jenis ubat sbb bacaan semua ok..pape pon awk kena rujuk balik kk

Acctually folic acid tu u kena ambik bfore prgnant.. 2 or 3 bulan bfore prgnant.. tp xpela.. dah trlepas kan.. makn skrang sis.. 1 hingga 12 week tu tmpoh baby nk mmbesar, wktu yg sangat2 mmerlukan folic acid..

Bila sis buka buku pink? Biasanya first check up nurse dh bg ubat asid folic & zincofer utk tambah darah. Nnt next appointment check up bulanan sis tya nurse ya. Biasanya klu mereka careless kk akan call

Yeke. Allahu. Tkpe beli acid folic kt watson/guardian pon tkpe. Sbb dlu sy sempat mkn smggu acid folic appeton bli kt guardian. Bila tau dh pregnant, check kk. Kk bg continues mkn appeton acid folic tu.

Folic acid elok diamalkan 3 bulan sebelum merancang pregnant.. Mungkin nurse lupa.. Boleh beli sendiri di farmasi.. Sebab sangat penting untuk pembentukan baby

Nurse lupa la tu kot..nnti jmpe nurse kne tny la..smtra waktu bole beli kt farmasi je folic acid.pnting tu sis .awal mgndung kne makan folic acid..

agaknye bacaan kandungan ok kot, takpe nanti dia bgi la tu ubat tu saya 3 bulan mengandung baru makan ubat tu tkpe sis jangan risau 🥰

Mgkin nurse lupa kot.. Beli kat farmasi pown boleh.. Sepapan x smpai rm1 rsnyer.. Sy aritu pown cam tu gak..