ruam

Hi mummy2 smue...nak tnye ni ade cre x utk hlng kn ruam mcm ank sy ni,risau juga tngk wlau ank x sakit n x nangis,ade ape2 krim ke utk hlngkn...

ruam
35 Các câu trả lời

Sy sapu baby oil botol pink tu setiap kali lepas mandi n sebelum tido. Masa ruam merah , sy sapu baby oil tu kerap sbb xnk bg anak garu kalau kering. Alhamdulillah, berkesan. Cuba tukar sabun mandi maybe xsesuai, jgn letak bedak sbb risau lg kering nanti gatal anak garu jd lagi merah. Boleh cuba lotion tp sapu mlm jer, siang cuaca panas nanti lg merebak sbb berpeluh.

ank sy 1thn 2bln pn jd cm tu jugak, sy letak depathen cream (nappy cream) pastu sy beli minyak kelapa dara sapu dkt tmpt tu dgn bedak agnesia, nmpk mcm dah makin kurang..dia jadi ruam yg besar² tu, sy tgk xde plak dia nk garu², cuma kesian la jd cmtu kn..

Bawa pergi jumpa doktor kenal pasti apa masalah sebenar, lepas tu dapatkan ubat. Dan jgn lupa tanya selain ubat yg boleh dpt di klinik, tanya doktor ubat apa yg sesuai dipakai utk dibeli di farmasi sekiranya kes berulang dah tahu nak bertindak.

Cuma bedak agnesia atau bncuhan tepung ubi.. better elak krim2 yg ade kndungan steroid..sbb mostly krim kt farmasi utk mslh kulit ade kndungan steroid..klau calamine lotion should be ok sbb klau pg kk pn dieorg bg ubat tu..

panas dlm tu sis ..ne pun ank buah sy dmm kluar ruam..sy bg mndi kjap jgn lma..krg2 daa xmcm mula2..sy xbbuh krim.. tp tplang sis laa lain ank lain cara..kdang krim apa pun xbkesan..moga cpt smbuh

5y trước

ok..sesama sis..aamiin3

Sye tkdg utk ank2 asuhan sye kne mcm ny sye pkai sbun susu johnson n ltk bdk pureen ..skjp je ilg . .cba la pkai bdk pureen ..ny kkdg ruam pns 😊

Klau kmi dsabah nie.. Ubtnya cream wangi.. Sbb ank ku no4 nie satu badan Kena, sapu 1 hri jak cream wangin trus hilang..

Owh.. Biasa ni mum.. Kalau saya la.. Guna cream combiderm jer.. Dknali sbg c. O.. Ni dsbbkn pns.. Pluh2 kerr.. Jgn rsau la mum

sis sya pakai produk ni . ank sya mcm tu jugak kulit dia . lepas pakai balm ni skrg dh oky sis

Cuba try econazine.. anak sy klo kne ketik nyamuk ke,nek merah2 ke,mkn air skit tros letak mmng hilang.st ja