pregnant test sama

hi mummy2 smue . maaf tnya lg skli. sy tlis last priod . dan skrg bby 4week.. akk ipr soh prgi klnk tok periksa.. blh ke sy prgi tok kepastian ? scan prt x ? sy dh repeat upt pg td pn sama jgk mcm smlm. 2 line 1 line xnmpk sgt..mhon2 mummy2 smue. sy xthu

13 Các câu trả lời

Kalau awk pergi klinik dia akn buat test upt lg skali. Scan tu bergantung pd doktor nk buat ke tak sbb awl lg 4minggu. Boleh jd tak nmpk apa lg sbb kecik lg. Ada stgh Dr buat je. Ad stgh taknak buat melainkan awk ada bleeding ke apa. Tp kalau Dr scan and tak nmpak apa2 awk jgn gelabah pulak. Sbb awl lg ni.

5y trước

Hehhe. Awk jaga diri elok2. Jgn angkat berat sgt. Makan pun jaga. Awk ada mkn folic acid tak? Kalau tk ada pergi ja beli dlu dekat farmasi. Brand apa2 pun tak kisah aslkn 400mcg punya atau lebih. Folic acid penting utk pembentukan tulang belakang dan tempurung baby dari sekarang smpai 12minggu.

Tggu 2 minggu lgi test upt kasi terang.. pastu bru g klinik.. sbb klu awal2 g pastu dktor scan tak nampak pape, t kita susah hati sendiri.. buat masa ni jaga diri baik2, jangan angkat barang berat2..

Tunggu lagi seminggu sis. Double line akan clear. Tapi kalau nak pegi klinik takde masalah. Takut jugak dorg akan suruh tunggu lagi few weeks huhu

5y trước

Yup, Semoga dipermudahkan ya! InsyaAllah ada rezeki awak. Kalau confirm jaga diri jangan angkat berat ya 😁

Test upt sendiri dulu. Kalau samar2 klinik cakap negatif. Tunggu seminggu lagi repeat upt. Kalau line dah jelas dua2 boleh pergi scan

5y trước

ouhhhh ok2. hehe trme ksih

lg 2minggu baru test upt semula then baru pergi kk utk confirmkan + set tarikh utk bukak buku pink

5y trước

ok2. trme ksih

Ada gmbar upt x?.. Sptutnya lgi sng sis msokkan skli gmbar upt.. Senang kami nk byangkan..

biasa 4 week doc taknak scan . mostly mcm tu . nk buat buku n semua² skli better pergi 8 week .

5y trước

tp tak semua doc la .. ada doc mmg akn scan . tgk pd doc . kita g awal sbb risau kandungan jd ke tak . kantung cantik ke tak . baby akn nmpk mcm buah kacang start 8 week tu . sblm² tu besar kemungkinan hnya nmpk kantung . tu agknye ada doc taknak scan awal²

awl2 scan,kalau nampak kantung shj nanti risau la plak..😅..test upt dlu..

Tnggu la 2 3 mnggu . Nti hampa je g klinik makin risau nti hehe

Saya 3 minggu dah pergi scan dekat clinic. Alhamdulillah nampak.

5y trước

At first pun saya ambik dalam 3 jugak , satu blur, second negative, third positive terang. So saya decide pergi check je..