Bedung Anak

mummy2 dekat sini bedung anak smpai umur berapa bulan ye? #firstbaby #ingintahu

15 Các câu trả lời

ade pakar sarankan atleast sampai 3 bulan. ade baby suka sebab rasa mcm dalam perut ibu lagi. ade baby jgk tak berapa suka, nak free style 😅. Tapi bagi saya, ikut anak kita. sebab ade baby time tdur je nak dibedung. time lain mmg tak lah. kes anak saya tak sampai 3 bulan. tak pakai bedung da sebab mmg nangis kalau kita bedung..

sebulan..tu pon menjerit jerit minx lepas..masa bersalin anak dduk nicu,nurse siap tngkap gmbar anak bagi kat kita..sbb ramai baby kat situ dia je bedung berjaya keluar kan tangan dua2..siap tido angkat tngan..padahal wayar berselirat 1 badan..dia punya chill tu mcm x de masalah..

sy masa kat hosp ja bedung sbb sejuk gila² lepas keluar dari hosp tak bedung dah sbb baby tak selesa sbb cuaca panas kan. kat rumah pun panas rumah tkda aircond

Anak sy nak berbedung sampai nak masuk 2 tahun😂 sampaikan bedung guna kain pelikat bapak dye🤣 kalau x bedung dye xnk tido... bila bedung lena terus..

Saya bedung time nak tidur je.. sbb baby selalu terkejut2 masa tidur.. masa dia berjaga saya biar dia bebas je.. sbb tak boleh bedung all the time.. kang darah tak jalan..

2month +- ikut keperluan.masa tido malam sahaja or siang bila rasa perlu.. klau dia suka terkejut balut manja bahagian tgn ja bg rasa mcm dipeluk

kalau anak pertama sya dulu...smpai 4bulan...bgi dia lebih lena tdur😆1 2bulan mmg hari-ii bedung lepas tu dh jrang-ii....

saya bedung smpai 7bulan. even masa anak dekat setahun pon, klw nk dia tido saya bedung. Dia mmg tdo lama dan saya xpakai buai.

selagi anak selesa..ank sulung saya bedung selesa smpai umur 8bln,pastu slow2 ajar tanpa bdung umur 9bln

7 bulan lebih kalau xsilap.. anak pun suka, dan tidur lebih lena.. 😁.. ada juga jenis baby yg tak suka dibedung..