cara turun kan kuning baby

Hello all mummy tahu tak mcm mana cara nak turunkan kuning baby dgn cepat ada petua2 tak ?

38 Các câu trả lời

Nurse mesti ada bitau kena kerap kasi susu so that dia kerap kencing & berak. Bila dia kerap kencing tu, dia buang kuning sekali. Plus, dia tengok darah jugak. Kalau darah mak ngan baby sama, cepat hilang kuning bila dia bf.

kuning tu disebabkan hati baby belum matang selalunya.Banyakkan breast feeding. Ibu darah group O , pengambilan herba , kumpulan darah tidak serasi antara punca kuning. Elakkan mengambil herba. Banyakkan menyusu bayi.

Cuba ibu minum susu kambing...lps tu bagi ank susu badan....kerap bgi bagi susu badan.. An baby kerap berak insyaallah kuning baby cpt turun... Klu bby tido kne gerak jgk bgi susu.. Mmg bby kne kuning kuat tido

Tq all semua petuanya inn sya allah sya try. Setakat nie sya mandikan baby air asam + mkn anggur hitam sukur sya bf baby cpt trn baby punya kuning doakan cpt sihat ya baby sya tq momies semua

Bagi susu badan byk²...kuning tinggi disebbkan serum billirubin tinggi dlm darah....cr nk hilangkan dia kena bg susu badan byk² sbb serum tu akn keluar melalui najis... Urin dan fesis...

Anak sis 40hari baru ilang jaundice...haha..lama nooooo...just keep breastfeeding je...petua mkn2 buat je tp sy la yg mkn...bkn anak..susu kambing la...anggur la..buah kundur la...

Cuba mandikan dengan air sirap . Tak pun mandikan dengan air labu air dan titiskan sikit kat mulut baby anggur hitam. Inshaa allah kuning akan kurang dan tak ada langsung ☺️

Kerap susukan anak setiap masa spy baby byk kencing dan berak. Gerakkan dia utk minum walaupun dia lena nak tido. Bby ade jaundice mmg nak tidoo jee

Mndikan dgn air basuhan bers y ketga , atau air rebusan daun asam belimbg. And kerapkan myusu . Pantg lada hitm, halia , kunyt .

Selalu bag minum susu dan ibuniya kena minum susu kambing frsh anak saya dulu cam tu sya minum susu kambing