Contraction ke x?

Hi mummy… sy today 35w5d…. Baby berat 3.1kg dah… perut mengeras selang sejam since mlm tdi… xde tnda turun darah pun… tpi klau tukar position, die x kurang sakit… die mmg akn trasa perut keras smpai lenguh kaki2, pinggang… nk g hosp atau tggu selang 30 minit bru g hosp? Ni contraction ke ni? Ada yg penah alami?

16 Các câu trả lời

sy dulu nurse pesan if perut keras je spnjg hari pergi je hospital wpun xde turun tanda air leaking or bloody show. sy masa anak 1st keras spnjg hari, esok pagi pergi hospital check2 dh ade contraction n bukaan trus kena admit.

4t trước

klau anak 1st sllu x rasa n x boleh nk agak pun rasa dia mcmna huhu. dah anak 2nd ke atas baru boleh agak tp based on rasa contraction la sllunya. klau contraction dh kerap or rasa baby kurg gerak ke or rasa x sedap hati ke pergi je dulu. x rugi ape pun. klau ibu spnjg pregnancy ade komplikasi lain mcm hb sllu low ke ade gdm ke ade high bp ke or positive gbs ke dll boleh dah pergi at least dh kena check. bab check bukaan mmg dyeorg kena seluk dulu baru boleh ukur bukaan dh brp