Keputihan pada first trimester

Hi mummy semua, saya pregnant sekarang 12 weeks. Saya nak tanya normal ke first trimester ni ada keputihan ? #bantusharing

12 Các câu trả lời

Normal. Lepas kencing kerap lap dgn tisu bagi kering. Bila miss v sentiasa lembab bakteria senang membiak. Sy mula2 ada keputihan lps jumpa doc, ambil sample n doc bgi ubat antibiotik. Tpi xbertahan. Kejap2 dtg blik. Sejak sy amalkan cuci bersih2 n lap miss v sehingga kering keputihan jdi kurang.

4y trước

betul tu sbb kdg panties kita pon basah sbb x lap. tu yg bakteria cepat mmbiak

normal ..tapi kalau kluar yg berwarna kuning or hijau n gatal dan berbau better gtau doktor n nurse . lagi satu elakkan guna sabun or pencuci miss v time pregant . mcm sy teruk jgk keputihan tapi sy sellu bersihkan gan air suam . dh mkin kurang .

4y trước

Kenapa tak boleh guna sabun or pencuci V tu? Saya baru guna 2,3 kali sejak keluar keputihan ni. 😧

Sama. Kita pun baru start keputihan ni. 12minggu jugak. Normal. Klau gatal and berbau yang tak normal. Lepas buang air, lap je kering2. Pakai panty liner. :)

Normal masa preg ade keputihan. Saya sepanjang preg ada.. kalau rasa gatal atau terlalu byk dan berwarna check gbs kt klinik sebab boleh effect kt baby..

sy trimester 3 ni ada keputihan tadi g klinik jumpa dctr ambil smple and kencing.. esok pagi kena ambil lagi kencing sekali..

normal...sy punye gatal2.. g klinik..doc bg ubat insert...keputihan ade lg..tp x gatal dh

normal..tp kalau keputihan terlalu byk,berbau,gatal,warna kuning/hijau xnormal...

dr ad bagi ubt insert. sy baru 3bulan,leh insert dh ke? ikut je lah kan dr bg tu kn?

4y trước

xpe. boleh insyaallah. sbb doktor akan bg ubat yg bersesuaian dgn kandungan kita. xkan dia nk bg ubat yg boleh bhyakan baby kan? trust the doc😘

normal sis. tpi kalau gatal dan bau. trus g klinik takut ada jngkitan kuman

bnyakn minum air suam/ panas yg blh ditelan, or mkn yogurt