berapa oz newborn minum

hi mummy semua, saya nak tanya. berapa oz newborn minum ya? sebab saya bagi 2oz, dia minum 1oz je. tapi nurse kata tak cukup 1oz untuk newborn. anak saya 2.5kg. saya buat pengiraan yang ikut berat baby darab 2.5 tu, dapat 1oz je. kadang bagi lebih, dia terjeluak balik... #SeriusTanya #firstmom

2 Các câu trả lời

biasanya 1oz = sejam .. klau dia minum 1oz 9am, 10am kena bg lagi 1oz .. xpe dia jeluak, then bg je 1oz, tp kena bg setiap jam la .. mcm anak sy boleh minum skli 3oz, so boleh biar dia tanpa minum susu selama 3jam .. cmtu .. sbb perut nb ni kecil je sis, xperlu jumlah susu yg byk utk dia kenyang

3t trước

saya tengok mcm okay, but taktau lahh. ada jenama lain yang okay takk selain pigeon?